Pages

Monday, 6 July 2009

Exam Tangguh lagi!!!!


salam mahabbah sahabat2 sekalian,
haa,hari ni pun tulis dalam keadaan letih gak ah,baru balik kuliah..hari ni kelas paling panjang.Mula pada pukul 7.30am-3.00pm...agak letih ah tp kuliah anatomy(11am-1pm) td terpaksa diponteng..entah lah tetiba je perut meragam,,lpas abis kliah physiology(respiration),terus ke surau department science....mungkin makan bende pedas kot semalam,x tahu lah sejak smpai mesir ni,bleh kata semua makanan ak makan akan sakit perut..x bese kot,2 jam iktikaf kat surau tu macan2 ak fikir,dari sekecil2 perkara sehingga lah sebesar2 perkara...agak pening ah.selepas solat sunat dhuha....(huhuhu dah lame ak tinggal kan,apalah diri ni yg hina di sisi ALLAH taala)buat soalan anatomy jap,Alhamdulillah,siap 2 soalan...

tengah2 buat soalan,datang seorang ammu(pak cik) tanye aku,mula2 nye ak payah gak nk faham,sbb pekat sangat bhasa arab ammiah die:

ammu:nak2 pukul brape sekarang?
aku:na'am ya amm(pe die pak cik)?

aku mintak kepastian,sbb x jelas die cakap pe...

ammu:sekarang ni x azan zohor lagi ke??
aku: aiwah !!!! masyi ya amm,zuhr ba'da saa't wahdah(ya pak cik,zohor lpas kul 1pm)
ammu:syukran ya syabab...

ak perhati je pak cik ni,pastu die terus ke depan surau and"ALLAHUAKHBAR"
OOOO....baru ak tahu rupe2nye die nk solat sunat dhuha....

lpas pak cik tu abis 2 rakaat,terus kliar surau ,sementara aku menunggu waktu zohor masuk...
sebelum masuk waktu zohor,ramai dah jemaah masuk ade yg solat sunat dan ade yg rehat,sejak aku duk kat surau tu ramai jugak pak arab masuk tuk solat dhuha...
teringat lak kat sekolah dulu,sejak form 1 kene wajib solat dhuha kat sekolah walaupun sunat..
sekadar mendidik,tp sekarang ni dah lame rasenye x buat,ya ALLAH, lame nye ak lalai dari selalu mengingati mu...





ni lah ammu tengah solat dhuha...
lepas je solat zohor aku bergegas ke kuliah biochemistry....tuk2 tengok jam...ya allah!!!! dah 20 minit terlambat ni,mati lah aku,dah la sorang2....ah masuk jugak lah..malu x malu lambat,akhir nye masuk jugak...terus ak duk tepi afif(classmate ku).

aku:afif,kat mane dah die ajar
afif:dah abis dah vitamin E,sekarang nk blajar vitamin k dah
aku:nasib baik subtopic vitaminE tu 2 page je...
afif:senang je....bace sendiri pun bleh..
aku:ye lah tu fif

duk2 tengah kuliah,afif tunjuk ak satu benda.....hakim tengok ni....smart dok #$%^.........???
pe die ni,ak smart ge ah(berseloroh ak)....hehehe..pastu lecturer nmpak,abis lah aku kene lah

ak memang x leh kene marah kat cikgu,memang dari sekolah dulu lagi,muka ak akn jadi merah(berubah),,aku masih sempat cover lagi.....

doktorah:I want to ask you two????????
ak dah mula mengelabah dah,tp sempat lagi cover,pastu ak x tahu doktorah tu marah kan ape,sebab terlalu kaget.....rasenye die marah kan kitaorang main dalam kelas mase die ajar.
soalan die pun ak x thu ape,dua2 senyap x terkata.....sekelas senyap...

dalam hati aku.....""a''fiiiiiiif,ko la ni,abis aku skali kene"""......sape suruh layan die.....ak jugak yg salah....

abis kelas biochemistry,ade perjumpaan ngan profesor dr omar,coordinator of malaysian students...dapat berita EXAM KITA ORANG TANGGUH LAGI"""""asalnye 25 july ditangguh ke 10 august 2009,gembira pun ade,sedih pun ade,,,,knpa lah lambat sangat ni?cuti mesti kene burn,nampaknye tahun ni cuti bulan puasa je lah,Hari Raya ke-3 dah mula kuliah tahun 2 dah..

pastu terus balik umah naik trenco(kenderaan awan yg famous kat mesir)............

on the way ke umah,sempat lagi snap gambar pak cik yg bawa barangan besi ngan kereta himar(keldai)....ya ALLAH kesian nye ak tengok himar ni,ni gambar atas jalan depan imarah(flat) aku,tp sebelum sampai cni,aku tengok pak cik ni paksa himarnye naik bukit....ya ALLAH seksa nya himar ni!!!...dah naik bukit separuh dah,berundur balik kereta tu kebelakang..berat sangat barang yg die bawak...

lepas masuk pintu imarah snap gambar himar tu
pak arab tu x nnpak,bimbang kene marah lak
ok lah,nk rehat lak....ade mase insyaallah,akan ade lagi posting lepas ni,doakan ak berjaya didunia dan akhirat yerk sahabat2 ku,juga doakan aku x lari dari perjungan dalam menegakkan islam bersama sahabat2 ku yang lain"""'a'laikum bil jaamaah"
wassalam........




2 comments:

ana aL-amin said...

Haha.. aah. bgus le tu. men2 lg lam kelas. hehe. lam xtgk enta gelabah n muka jd merah.. huhu..

hakim said...

hehe....enta ingat dok min mase form 2 ana mengamuk dalam kelas....haaaa,tu pun salah satu ana mase skolah dulu...hehe