Pages

Friday, 17 July 2009

Anugerah BAIT MITHALIII......hahaha


"untuk Anugerah Bait Mithali bulan julai dimenangi oleh Imarah mama Sarah",kate pengerusi majlis........
punyelah lama tunggu MC ni umum,
"bait mane satu ni,kat imarah mama sarah tu ade 4 buah umah pelajar malaysia"kata hati ku......
"sya'ah (tingkat)7"
terkejut besar aku....
umah aku ke............
aku ngan farhan terkejut besar.....




haaaa....ni lah anugerah nye yg ahli bait aku dapat....

"Dr Abd hakim"......
haaaaaaaaaaa,tu name aku tu..hehe

dengan segala hormatnye,
bangun lah aku bersalam ngan Ustaz faiz(pengerusi DPMZ)
ops....kat frame tu tulis 2008...hehe pihak penganjur salah tulis..

X sangka lak umah aku yg dapat,
tapi rase dihargai juga,
memang impian kita hidup dalam keadaan aman,
bersama ngan ahli bait,
ingat lagi mase mula2 masuk umah baru kami kat imarah mama sarah ni
"kita duk mesir ni bukan sehari dua,tapi 6 tahun,jadi jaga
lah hubungan sesama kita,jgn gaduh2 lak,
kita xde sape x mesir ni,mak ayah kat malaysia,
jadi kawan2 lah tempat kita mengadu".
itu lah kata2 kita org mase datang ke mesir pada januari 2009.



uiiih...betoi ko ni anigerah ni bait aku dapt ni,macam x caye je

baru td bersembang ngan farhan mase MC gtau ciri2 bait mithali
untuk pengetahuan sahabat2,Bait Mithali ni
satu program yg dianjurkan oleh
DEWAN PERWAKILAN MAHASISWA ZAGAZIG(DPMZ)

ni lah ahli bait aku kat salam sa'nawi,imarah mama sarah sya'ah 7:



paehhh...

farhan...
omar.....
haaa...ni lah aku...

moga2 dengan anugerah ini ahli bait aku menjadi lebih baik lagi....
saling menegur antara satu sama lain....
bantu -membantu.....
elakkan perseketaan.....
moga hidup kita disinari cahaya redha ALLAH
..................AMIM...................



3 comments:

sufi said...

Hakim...jgn bangga sangat.kau tu duduk Ardu Kinanah. Kan lama lg nak duduk kt Bumi Anbiya'.Pertuturan kne jaga. Ujian xkan lari dari kita. Apatah lagi dengan Ahli Bait. Tahniah coz dapat Anugerah Bait Mithali!!!

aminmenulis said...

Salam, Yup.. ana sokong cakap sufi. walaupun ana belum merasai. tp ramai org ckp mcmtu.. apapun, Tahniah kim n ahli bait..

hakim said...

salam,terima kasih buat kakak yah and sahabat ana amim kerana mengingatkan ana dalam perkara ni........doakan ana duk kat bumi barakah ini dalam keadaan diredhai ALLAH...